[rosa-devel] Enable glamor by default

Giovanni Mariani mc2374 at mclink.it
Mon Dec 23 14:41:59 MSK 2013


On 23/12/13 11:24, Pastor Di wrote:
> No need xorg.conf, you need install only glamor and auto touch file
> 05-glamor.conf with needed options.
> Check glamor:
> cat /var/log/Xorg.0.log | egrep glamor
> 
> for example:
> =============
> [    11.074] (II) LoadModule: "glamoregl"
> [    11.084] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libglamoregl.so
> [    11.168] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation"
> [    11.227] (II) Loading sub module "glamoregl"
> [    11.227] (II) LoadModule: "glamoregl"
> [    11.227] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libglamoregl.so
> [    11.227] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation"
> [    11.227] (II) glamor: OpenGL accelerated X.org driver based.
> [    12.856] (II) glamor: EGL version 1.4 (DRI2):
> [    13.244] (II) RADEON(0): glamor detected, initialising EGL layer.
> ==============
> 
> Dmitry
> 
> 
OK, thank you for the info...

Anyway, when enabling glamor on my HD5750 with two monitor attached, I
can see some temporary window corruption when moving around or
minimizing/maximizing the app window (seen at least with thunderbird and
dolphin): sometime is the memu bar or the icons on it that are not drawn
at all or appears all "skewed" (many partial copies - usually only the
upper left - of them overlapping and scaling from the upper left to the
lower right); sometime is the main content that is "skewed" as above
(usually with thunderbird and according to the theme used).

GvM


More information about the rosa-devel mailing list